By

admin

SA E VESHTIRE ESHTE TE SHESESH NJE PRONE TE DHENE ME QIRA?

Ka gjithmonë dy anë në procesin e shit-blerjes. Nëse ju jeni duke blerë, dikush tjetër është duke shitur. Procesi I blerjes dhe shitjes së pasurisë mund të jetë një proces stresues dhe ndonjëherë i mundimshëm. Fatmirsisht, konsulenti juaj imobiliar mund ta menaxhojë më së miri këtë situatë që shpesh-herë është delikate. Një kontratë qiraje nuk ka pse të perfundojë thjesht sepse pronari vendos të shesë apartamenin.   Në fakt, një pronë e dhënë me qira është investim i mirë edhe për blerësit të cilët nuk e blejnë pronën për banim por për investim. Me investim do të kuptojmë, pronën e blerë me qëllim për ta dhëne për qira dhe për të vjelë të ardhura cdo muaj.  Nëse jeni ju blerësi investitor, ju mund të vazhdoni ta lini me qira apartament me qiramarrësin aktual, duke e bërë kështu investimin tuaj menjehërë fitimprurës. Nëse pronari i ri i kësaj pronë vendos të mos e japë më me qira, atëherë ai duhet të respektojë periudhën e njoftimit të qiramarrësit për largimin nga prona sipas afatit te përcaktuar në kontratë, ose nëse nuk ka një afat në tëcilin qiramarrësi duhet ta lirojë pronën, atëherë blerësi i ri duhët të respektojë afatin deri në përfundimin e kontratës së qirasë.  Pavarsisht se në cilën anë të marrëveshjes jeni, ka disa gjëra që duhet të merren parasysh kur blihet ose shitet një pronë që është e dhënë me qira.  Nëse jeni Shitësi duhet të merrni parasysh këto gjëra: Qiramarrësit duhet të vihen në djeni që prona ka dalë në shitje përpara se të dërgoni blerës të mundshëm për ta parë. Shoqërimi në pronë i blerësve potencial do të përbënte problem për qirramarrësit aktual. Ata duhet të njoftohen të paktën 24 orë para, për vizitën në pronë me një blerës. Prezantimi I shtëpisë tek klientët blerës mund të krijojë shqetësim për qiramarrësit gjatë kësaj kohe.Jini të gatshëm për qiramarrësit potencial, të cilët kërkojnë të negociojnë uljen e qirasë ose kostot e mirëmbajtjes së pronës gjatë kësaj kohe. Nëse jeni Blerësi duhet të merrni parasysh këto gjera: Si një investitor sigurohuni që prona është e dhëne për qira në një vlerë të leverdisshme për ju, krahasuar me vlerën e blerjes. Flisni me konsuletin imobiliar dhe i kërkoni atij tju informojë mbi detajet e kontratës (të drejtat dhe detyrimet e palëve) aktuale që shitësi dhe qiramarrësi kanë firmosur sëbashku.Kërkoni të dini kohëzgjatjen e kontratës së qirasë dhe nëse ka penalitete të përcaktuara në rast ndërprerje të kontratës së qirasë.Sigurohuni nëse mobilimi dhe investimi I brendshëm është I qiradhënesit apo...
Read More

Sa influence kane femijet ne vendimin per te blere nje shtepi?

Nuk eshte e veshtire per tu kuptuar pse prinderit ndikohen nga nevojat e femijeve per te marre vendimin per blerje e nje prone apo nje tjetre. Por, saktesisht sa influence kane femijet ne vendimin e blerjes se nje prone? Sa influence i’u lejohet te kene?  Si femijet influencojne zgjedhjet tona! Studime globale tregojne, se prinderit e ketij shekulli jane duke i dhene shume rendesi edhe mendimit te femijeve kur vjen puna per te bere nje blerje prone.  Nje sondazh i koheve te fundit, i mbajtur ne Shtetet e Bashkuara tregon se 55% e pronareve te shtepive nen moshen mbi 35, me femije nen 18 vjec thone se opinioni i femijeve te tyre per blerjen e apartamentit ka pasur nje rol te rendesishem ne vendimarrje. Nderkohe qe, per prinderit e ketij shekulli, influenca e femijeve arrin deri ne 75%. Duke pare me gjere, nje studim i mbajtur nga Research Leap ne vitin 2015 tregon se shumica e prinderve vendosin femijet si epiqendren e vendimarrjes. Sipas studimit, ajo cka duan femijet eshte kriteri me I rendesishem kur prinderit jane duke vendosur se cfare apartamenti do te blejne. ...
Read More

Festë ne RE/MAX Vizion!

Më datën 11 Shtator 2017, RE/MAX Vizion hapi dyert e saj për herë të parë.  Kjo zyrë imobiliare u hap me vizionin, ashtu sikurse ka edhe emrin, RE/MAX Vizion, për të dhënë shërbimin më të mirë imobiliar në vend dhe për të pasur profesionistet më të mirë në treg. Tashmë, pas 2 viteve, ne besojmë që kemi arritur ta përmbushim qëllimin tonë, dhe që prej datës kur aktiviteti ynë ka filluar,  jemi zgjeruar dhe kemi marrë pranë vetes individ ambicioz, të cilët ndajnë të njejtat vlera dhe qëllime me ne. Ku trajnimi dhe rritja profesionale, janë në fokus.  Tashmë, kemi edhe 2 zyra të tjera RE/MAX Vizion dhe plot 30 konsulent imobiliar me kohë të plot, që I shërbejnë cdo klienti, pa dallim vlere dhe mundësie. Në keto 24...
Read More

4 KESHILLA SI TA SHISNI SHTEPINE ME SHPEJT

Nëse keni për qellim ta shisni shtëpinë sa më shpejt , rinovimi I disa elementeve  ju vjen në ndihmë për këtë! Blerësit tërhiqen nga hapësira që duken si të reja dhe moderne kështu që përmirësimet e vogla mund të bëjnë një diferencë, vecanërisht nëse keni vite të tëra që nuk keni bërë asnjë ndryshim në të.1.Një bojë e re – Nje boje e re, brënda dhe jashtë shtëpisë, mund ta bëjë hapësirën të  shkëlqejë dhe shtëpia do te duket totalisht e re. Shmangni bojën e errët pasi mund të bëjë që shtëpia te duket më e vogël. Per te mos rriskuar, zgjidhni një ngjyrë neutral dhe me tonalitet...
Read More

“Pyetjet qe duhet ti beni vetes para se te blini nje prone”

Duket se ka ende shume bleres te rinj, qe synojne te blejne nje shtepi te re brenda ketij viti. Blerja e nje shtepie eshte nje menyre shume e mire per te investuar. Vendimi per te blere eshte shume personal per secilin nga ne, i cili varet nga nje sere faktoresh, te tilla si financat tuaja dhe planet tuaja te se ardhmes. Lajmi i mire eshte, se agjentet profesioniste te pasurive te paluajtshme, jane ketu per t’ju keshilluar para se te veproni. Perpara se te blini nje apartament, pyesni veten: A eshte kjo prone me buxhetin qe une mund te perballoj? Per te blere nje prone nuk do te duhet te mendoni vetem per kriteret qe ju keni apo per per element te tjere emocional qe e perfshijne blerjen e nje prone, por duhet te mbani parasysh buxhetin dhe mundesine qe ju keni. Pavarsisht formes qe ju...
Read More

4 KESHILLA SI TA SHISNI SHTEPINE ME SHPEJT

Nëse keni për qellim ta shisni shtëpinë sa më shpejt , rinovimet e saj ju vijnë në ndihmë për këtë! Blerësit tërhiqen nga hapësira që ndihen të reja dhe moderne kështuqë përmirësimet e vogla mund të bëjnë një diferencë vecanërisht nëse keni vite të tëra që nuk keni bërë asnjë ndryshim në të. Një bojë...
Read More

DILEMA E MADHE: TE BLEJ APO TE MARR ME QIRA, CILA ESHTE E DUHURA PER MUA?

Kjo është një pyetje që shumica e Shqipëtarëve ja bëjnë vetes në një pikë të jetës së tyre: të marr me qira apo më mirë të blej një apartament? Ata që zgjedhin rrugën e marrjes me qira të një prone pyesin veten nëse po shpenzojnë para. Ndërkohë që, ata që blejnë mendojnë nëse investimi I...
Read More

Udhërrëfyesi shitjes së një prone

Shitja e një prone nuk është aq e thjesht sa e kishit menduar. Procesi është shumë më i komplikuar dhe kërkon një ekspertizë të vecantë. Ndaj edhe ne ju japim një orientim të shkurtër të hallkave në të cilat kalon shitja e një prone. HAPI 1-rë ZGJEDHJA Ë NJË  AGJENTI JU JENI GATI TË  SHISNI,...
Read More

8 GABIMET QË MUND TË BËJË NJË BLERËS KUR BLEN PRONEN E TIJ TË PARË

Të kafshosh më shumë sesa mund të përtypësh Blerja e një shtëpie është një angazhim i madh financiar, prandaj sigurohuni që ta përballoni atë. Si blerës i pronës suaj të parë, mund të keni krijuar ëndërra dhe mund të keni në mëndje një shtëpi revistash, por kërkimi në treg do t’ju kthej në realitet duke...
Read More
1 2 3